Villers-En-Fagne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Villers-En-Fagne? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be tref jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Villers-En-Fagne!

zonnepanelen installateur 5600
 • Lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€172,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-En-Fagne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Philippeville. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Philippeville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-En-Fagne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4710), dan is het voordeel al snel €584. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Villers-En-Fagne komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Villers-En-Fagne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3400 – €4250€400
2283012€5025 – €5600€600
3339015€6075 – €6200€750
4403017€6300 – €6700€890
5436020€7075 – €7175€1000
6486022€7700 – €8150€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Villers-En-Fagne tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-En-Fagne is 3395 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Villers-En-Fagne?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-en-fagne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Villers-En-Fagne vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je woonplaats. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Villers-En-Fagne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Villers-En-Fagne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Villers-En-Fagne
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-En-Fagne een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!