Surice

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Surice? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze tool doorzoek je samengestelde informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Surice!

zonnepanelen installateur 5600
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Surice februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Philippeville. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Philippeville kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Surice
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4700), dan is jouw winst al gauw €583. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Surice liggen tussen om en nabij de €5200 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 2940 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €735,00 (tarieven februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Surice bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3550 – €4200€440
2270013€5150 – €5725€675
3335015€5900 – €6025€725
4391018€6325 – €6725€880
5460019€6925 – €7250€980
6501022€7575 – €7925€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Surice ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Surice bedraagt 3390 kWh. Dit staat voor circa 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Surice?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-surice

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Surice vergelijken? Door het advies hieronder vind jij vandaag nog een professionele expert in jouw streek. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Surice.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste offerte, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Surice op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Surice
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Surice een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!