Sart-En-Fagne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sart-En-Fagne? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website bekijk jij waardevolle informatie aangaande zonnepanelen kopen in Sart-En-Fagne!

zonnepanelen installateur 5600
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€171,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sart-En-Fagne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Philippeville. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Philippeville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sart-En-Fagne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4680), dan loopt het voordeel al gauw op tot €580. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sart-En-Fagne liggen tussen de €4500 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sart-En-Fagne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3400 – €4450€410
2296012€5300 – €5775€575
3320014€5950 – €6025€750
4418016€6475 – €6600€890
5470020€7050 – €7225€1000
6518021€7600 – €8200€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Sart-En-Fagne check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sart-En-Fagne bedraagt 3380 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sart-En-Fagne?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sart-en-fagne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sart-En-Fagne vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Tal van specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Sart-En-Fagne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sart-En-Fagne op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Sart-En-Fagne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sart-En-Fagne een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!