Floriffoux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Floriffoux? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij deze pagina check je samengestelde toelichtingen over zonnepanelen kopen in Floriffoux!

zonnepanelen installateur 5150
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteFloreffe
Postcode51500
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Floriffoux juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Floreffe. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Floreffe zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Floriffoux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4870), dan profiteer je al van een korting van zo’n €604. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Floriffoux schommelen tussen de €4400 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €727,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Floriffoux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3450 – €4325€400
2273013€5000 – €5900€575
3333015€5925 – €6150€700
4420016€6450 – €6625€910
5460020€7050 – €7250€1010
6486023€7500 – €7875€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Floriffoux vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Floriffoux is 3550 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Floriffoux?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-floriffoux

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Floriffoux vergelijken? Middels het advies hieronder heb jij in korte tijd een deskundige expert in je postcodegebied. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Floriffoux.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Floriffoux op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Floriffoux
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Floriffoux een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!