Gleixhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gleixhe? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze website doorzoek je accurate adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Gleixhe!

zonnepanelen installateur 4400
 • Lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode44000
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Gleixhe juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Flémalle. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Flémalle zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Gleixhe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4850), dan loopt het voordeel al gauw op tot €601. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gleixhe fluctueren tussen de €4200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en NLE betaal je daarvoor ongeveer €775,00 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Gleixhe bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3450 – €4500€430
2270012€5050 – €5650€625
3327015€5925 – €6025€800
4393016€6500 – €6625€900
5460020€7075 – €7125€1000
6496021€7425 – €8100€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Gleixhe zie je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gleixhe is 3315 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gleixhe?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gleixhe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Gleixhe vergelijken? Op basis van onze stappenplan vind je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Een aantal installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Gleixhe.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gleixhe op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Gleixhe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gleixhe een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!