Chokier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Chokier? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Middels een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze website ontdek jij bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Chokier!

zonnepanelen installateur 4400
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode44000
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€168,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Chokier maart 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Flémalle. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Flémalle zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Chokier
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4820), dan is het voordeel al snel €598. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim vele tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Chokier liggen tussen om en nabij de €4000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of NLE betaal je hiervoor wel €767,50 (tarieven maart 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Chokier kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3600 – €4425€400
2303012€5175 – €5775€625
3354015€5950 – €6050€800
4384016€6525 – €6850€920
5433019€7100 – €7225€990
6482022€7650 – €7925€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Chokier bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chokier bedraagt 3300 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Chokier?

Voor de installatie van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chokier

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Chokier vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vind je in enkele stappen een uitstekende vakman in je woonplaats. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort woning. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Chokier.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Chokier op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Chokier
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chokier een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!