Xhoris

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Xhoris? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze tool check je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Xhoris!

zonnepanelen installateur 4190
 • Minder betalen voor stroom.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode41900
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€169,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Xhoris juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ferrières. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ferrières zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Xhoris
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4770), dan is het belastingvoordeel al gauw €591. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Xhoris variëren tussen de €4400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €772,50 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Xhoris bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3500 – €4225€440
2291012€5150 – €5675€575
3326016€5975 – €6225€750
4404017€6325 – €6725€920
5458020€7000 – €7275€1000
6515023€7700 – €8075€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Xhoris tref jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Xhoris is 3500 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Xhoris?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-xhoris

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Xhoris vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in je woonplaats. De meeste installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Xhoris.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Xhoris op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Xhoris
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Xhoris aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!