Poulseur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Poulseur? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool lees je praktische info over zonnepanelen kopen in Poulseur!

zonnepanelen installateur 4171
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteComblain-Au-Pont
Postcode41710
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€168,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Poulseur april 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Comblain-Au-Pont. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Comblain-Au-Pont zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Poulseur
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4700), dan bedraagt het voordeel al snel €583. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Poulseur variëren tussen de €4200 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €755,00 (tarieven april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Poulseur kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3675 – €4275€430
2305013€5200 – €5775€500
3343015€5900 – €6200€750
4383016€6400 – €6650€880
5458020€6975 – €7225€980
6500022€7650 – €8075€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Poulseur lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poulseur is 3465 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Poulseur?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poulseur

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Poulseur vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een deskundige expert in jouw omgeving. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Poulseur.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Poulseur op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Poulseur
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Poulseur een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!