My

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in My? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool ontdek je praktische info over zonnepanelen kopen in My!

zonnepanelen installateur 4190
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode41900
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in My juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ferrières. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ferrières kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis My
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4740), dan is het belastingvoordeel al gauw €588. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in My liggen tussen om en nabij de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in My kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3425 – €4250€400
2278011€5125 – €5825€500
3325014€5925 – €6200€825
4414016€6525 – €6700€910
5464019€7075 – €7150€1020
6499021€7650 – €7925€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck My check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in My is 3485 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in My?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-my

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in My vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je in korte tijd een deskundige installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in My.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, tel. nr. en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in My op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief My
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in My een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!