Pironchamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Pironchamps? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Door innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze tool tref jij bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Pironchamps!

zonnepanelen installateur 6240
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFarciennes
Postcode62400
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€159,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Pironchamps februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Farciennes. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Farciennes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Pironchamps
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pironchamps zitten vaak tussen de €5000 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron betaal je hiervoor wel €717,50 (kosten februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Pironchamps kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3550 – €4425€430
2302013€5225 – €5850€625
3348014€5950 – €6250€875
4411018€6350 – €6775€950
5447019€7100 – €7275€960
6518021€7575 – €7900€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Pironchamps tref jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pironchamps is 3370 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Pironchamps?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pironchamps

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Pironchamps vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies je vandaag nog een erkende expert in de buurt. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets het type woning. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Pironchamps.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Pironchamps op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Pironchamps
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pironchamps een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!