Luingne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Luingne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Luingne!

zonnepanelen installateur 7700
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode77000
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€170,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Luingne april 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Moeskroen. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Moeskroen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Luingne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4550), dan is het belastingvoordeel al gauw €564. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Luingne liggen tussen om en nabij de €5300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (prijspeil april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Luingne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3500 – €4475€430
2274011€5000 – €5725€600
3342014€6050 – €6025€875
4380018€6375 – €6700€890
5445019€6900 – €7125€1020
6518021€7500 – €7850€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Luingne bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luingne bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Luingne?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-luingne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Luingne vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Luingne.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificering (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Luingne op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Luingne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Luingne een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!