Bouvignes-Sur-Meuse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bouvignes-Sur-Meuse? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool check jij praktische informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Bouvignes-Sur-Meuse!

zonnepanelen installateur 5500
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode55000
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bouvignes-Sur-Meuse februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dinant. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Dinant kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bouvignes-Sur-Meuse
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bouvignes-Sur-Meuse liggen tussen om en nabij de €4700 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent betaal je hiervoor wel €740,00 (prijspeil februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bouvignes-Sur-Meuse bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3400 – €4425€410
2295011€5275 – €5750€675
3338014€5950 – €6125€825
4394018€6300 – €6675€950
5436019€7100 – €7200€1030
6491022€7700 – €7850€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Bouvignes-Sur-Meuse tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bouvignes-Sur-Meuse bedraagt 3385 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Bouvignes-Sur-Meuse?

Voor PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bouvignes-sur-meuse

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bouvignes-Sur-Meuse vergelijken? Middels onderstaande tips kies je vandaag nog een deskundige leverancier in jouw streek. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Bouvignes-Sur-Meuse.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bouvignes-Sur-Meuse op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bouvignes-Sur-Meuse
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bouvignes-Sur-Meuse een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!