Hingeon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Hingeon? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Via krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze vergelijker ontdek je omvangrijke informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hingeon!

zonnepanelen installateur 5380
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hingeon juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Fernelmont. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Fernelmont kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hingeon
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4930), dan bedraagt het voordeel al snel €611. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hingeon komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hingeon kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119607€3675 – €4250€440
2300013€5225 – €5850€650
3320014€5950 – €6225€775
4411018€6425 – €6675€950
5444020€6900 – €7250€1030
6483023€7650 – €7825€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hingeon tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hingeon bedraagt 3355 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Hingeon?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hingeon

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hingeon vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies je in enkele stappen een erkende monteur in jouw eigen buurt. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Hingeon.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hingeon op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Hingeon
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hingeon een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!