Noville-Les-Bois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Noville-Les-Bois? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noville-Les-Bois!

zonnepanelen installateur 5380
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Noville-Les-Bois juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Fernelmont. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Fernelmont zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Noville-Les-Bois
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4950), dan pak je al snel €614. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Noville-Les-Bois variëren tussen de €5000 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €730,00 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Noville-Les-Bois kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3400 – €4225€410
2276011€5025 – €5600€600
3322016€6100 – €6050€875
4413017€6550 – €6775€950
5451019€7025 – €7125€990
6485022€7650 – €7825€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Noville-Les-Bois bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noville-Les-Bois bedraagt 3365 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Noville-Les-Bois?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noville-les-bois

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Noville-Les-Bois vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een goede aanbieder in jouw omgeving. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Noville-Les-Bois.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Noville-Les-Bois op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Noville-Les-Bois
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Noville-Les-Bois een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!