Pontillas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Pontillas? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Pontillas!

zonnepanelen installateur 5380
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€166,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Pontillas maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Fernelmont. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Fernelmont kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Pontillas
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4960), dan pak je al snel €615. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Pontillas zitten vaak tussen de €4800 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €732,50 (prijs maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Pontillas kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3475 – €4325€440
2291011€5025 – €5675€500
3334016€6100 – €6100€825
4392017€6350 – €6650€940
5469019€7050 – €7200€1030
6486021€7475 – €8175€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Pontillas check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pontillas is 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Pontillas?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pontillas

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Pontillas vergelijken? Via het advies hieronder kies je zonder problemen een deskundige monteur in jouw eigen buurt. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Pontillas.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Pontillas op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Pontillas
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pontillas een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!