Oudekapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Oudekapelle? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website lees je actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Oudekapelle!

zonnepanelen installateur 8600
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Oudekapelle juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Diksmuide. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Diksmuide zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Oudekapelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4730), dan pak je al snel €586. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudekapelle zitten vaak tussen de €4300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oudekapelle bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3425 – €4325€420
2302011€5000 – €5775€675
3332016€6025 – €6025€825
4417017€6475 – €6650€900
5451019€7000 – €7150€1000
6487022€7400 – €8175€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Oudekapelle bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudekapelle bedraagt 3555 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Oudekapelle?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oudekapelle

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oudekapelle vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk jij zonder problemen een deskundige specialist in jouw eigen buurt. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Oudekapelle.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificering (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oudekapelle op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Oudekapelle
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oudekapelle een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!