Nieuwkapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nieuwkapelle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website tref je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuwkapelle!

zonnepanelen installateur 8600
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€173,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Nieuwkapelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Diksmuide. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Diksmuide zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nieuwkapelle
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4710), dan is jouw winst al gauw €584. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwkapelle variëren tussen de €4400 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €767,50 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nieuwkapelle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3625 – €4275€410
2285012€5200 – €5675€625
3350015€6025 – €6175€775
4399017€6550 – €6775€950
5462019€7000 – €7125€990
6509021€7550 – €7975€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuwkapelle ontdek jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwkapelle is 3545 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuwkapelle?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwkapelle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nieuwkapelle vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref jij vandaag nog een uitstekende vakman in jouw eigen buurt. Tal van bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Nieuwkapelle.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwkapelle op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Nieuwkapelle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwkapelle een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!