Kaaskerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kaaskerke? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze website bekijk je praktische tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Kaaskerke!

zonnepanelen installateur 8600
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kaaskerke juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Diksmuide. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Diksmuide is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kaaskerke
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4670), dan loopt het voordeel al gauw op tot €579. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kaaskerke komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Vandebron betaal je al snel €757,50 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kaaskerke kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3425 – €4200€440
2271011€5000 – €5900€625
3354014€6050 – €6025€700
4380017€6400 – €6800€900
5439019€7100 – €7200€1000
6506023€7525 – €8175€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Kaaskerke zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaaskerke bedraagt 3525 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Kaaskerke?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kaaskerke

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kaaskerke vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een goede leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Kaaskerke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kaaskerke op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Kaaskerke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kaaskerke aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!