Beerst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Beerst? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze website tref jij toepasbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Beerst!

zonnepanelen installateur 8600
 • Structureel lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€172,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beerst september 2023

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Diksmuide. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Diksmuide is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beerst
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4640), dan is jouw winst al gauw €575. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (september 2023) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beerst komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE betaal je al snel €750,00 (prijspeil september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Beerst is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3400 – €4400€390
2274012€5100 – €5875€675
3322016€6050 – €6200€850
4401017€6550 – €6750€940
5460020€7050 – €7300€1020
6502021€7425 – €7950€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Beerst bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerst bedraagt 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beerst?

Voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beerst

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Beerst vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare expert in jouw streek. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Beerst.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beerst op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Beerst
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beerst verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!