Driekapellen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Driekapellen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze pagina tref je waardevolle tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Driekapellen!

zonnepanelen installateur 8600
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Driekapellen september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Diksmuide. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Diksmuide zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Driekapellen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan bedraagt het voordeel al snel €576. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Driekapellen fluctueren tussen de €5100 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €752,50 (tarief september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Driekapellen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3700 – €4475€390
2306012€5100 – €5875€650
3339016€6100 – €6075€750
4407017€6425 – €6700€950
5467020€7050 – €7150€1010
6481022€7400 – €8175€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Driekapellen check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driekapellen bedraagt 3515 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Driekapellen?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-driekapellen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Driekapellen vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek jij zonder problemen een uitstekende specialist in de buurt. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Driekapellen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Driekapellen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Driekapellen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Driekapellen aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!