Webbekom

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Webbekom? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenvoordeel.be tref jij bruikbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Webbekom!

zonnepanelen installateur 3290
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode32900
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Webbekom mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Diest. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Diest is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Webbekom
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan is jouw winst al gauw €609. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Webbekom variëren tussen de €5300 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,00 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Webbekom kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3575 – €4500€380
2279013€5125 – €5775€575
3348016€5975 – €6200€875
4407016€6500 – €6650€880
5436020€7050 – €7200€1010
6514021€7700 – €8100€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Webbekom achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Webbekom is 3495 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Webbekom?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-webbekom

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Webbekom vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb jij in korte tijd een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Webbekom.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Webbekom op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Webbekom
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Webbekom verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!