Markegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Markegem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze vergelijker lees je omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Markegem!

zonnepanelen installateur 8720
 • Lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode87200
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Markegem juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dentergem. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Dentergem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Markegem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4460), dan bedraagt het voordeel al snel €553. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Markegem schommelen tussen de €5100 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €687,50 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Markegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3675 – €4425€400
2289013€5225 – €5825€525
3328016€6075 – €6225€750
4405016€6400 – €6850€930
5439020€6900 – €7250€960
6516023€7425 – €7975€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Markegem achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Markegem is 3495 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Markegem?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-markegem

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Markegem vergelijken? Met onze stappenplan tref je zonder problemen een goede monteur in jouw omgeving. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Markegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Markegem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Markegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Markegem verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!