Assebroek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Assebroek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Assebroek!

zonnepanelen installateur 8310
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode83100
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Assebroek juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Brugge. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Brugge zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Assebroek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4740), dan is jouw winst al gauw €588. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Assebroek variëren tussen de €4800 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je al snel €690,00 (kosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Assebroek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3625 – €4225€380
2284012€5200 – €5900€575
3347014€5900 – €6100€850
4405018€6325 – €6625€890
5470019€7100 – €7225€970
6488023€7500 – €8075€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Assebroek ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Assebroek bedraagt 3485 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Assebroek?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-assebroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Assebroek vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij moeiteloos een uitstekende monteur in je postcodegebied. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Assebroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Assebroek op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Assebroek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Assebroek een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!