Ramskapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ramskapelle? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be vind je veelzijdige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ramskapelle!

zonnepanelen installateur 8301
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode83010
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ramskapelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Knokke-Heist. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Knokke-Heist zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ramskapelle
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4730), dan bedraagt het voordeel al snel €586. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ramskapelle fluctueren tussen de €4400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE betaal je daarvoor zo’n €687,50 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ramskapelle kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3500 – €4375€410
2278013€5075 – €5775€600
3325015€6075 – €6125€825
4399018€6550 – €6775€940
5463019€7025 – €7250€1020
6487023€7675 – €7800€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Ramskapelle check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ramskapelle bedraagt 3480 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Ramskapelle?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ramskapelle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ramskapelle vergelijken? Middels het advies hieronder heb je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in de regio. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Ramskapelle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ramskapelle op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Ramskapelle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ramskapelle een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!