Hoeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hoeke? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hoeke!

zonnepanelen installateur 8340
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode83400
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hoeke juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Damme. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Damme kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hoeke
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4760), dan profiteer je al van een korting van zo’n €590. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoeke liggen tussen de €4700 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hoeke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3675 – €4275€390
2279011€5275 – €5700€575
3331016€6050 – €6175€800
4418017€6475 – €6725€920
5431020€7100 – €7125€990
6508022€7675 – €8075€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Hoeke lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoeke is 3495 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Hoeke?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hoeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hoeke vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies jij binnen enkele minuten een goede vakman in de regio. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Hoeke.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoeke op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Hoeke
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hoeke een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!