Landelies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Landelies? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze tool ontdek jij toepasbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Landelies!

zonnepanelen installateur 6111
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMontigny-Le-Tilleul
Postcode61110
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€178,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Landelies juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Montigny-Le-Tilleul. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Montigny-Le-Tilleul kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Landelies
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan is jouw winst al gauw €596. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Landelies schommelen tussen de €4100 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio betaal je hiervoor wel €745,00 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Landelies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3400 – €4250€440
2278012€5025 – €5875€575
3358016€6025 – €6275€750
4392016€6525 – €6825€920
5435019€6900 – €7275€970
6520021€7650 – €7950€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Landelies zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landelies is 3520 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Landelies?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-landelies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Landelies vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een erkende leverancier in je woonplaats. Tal van leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Landelies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Landelies op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Landelies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Landelies verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!