Conneux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Conneux? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze pagina ontdek jij handige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Conneux!

zonnepanelen installateur 5590
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode55900
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€169,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Conneux juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Ciney. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Ciney bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Conneux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Conneux schommelen tussen de €5100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €690,00 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Conneux bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3425 – €4475€440
2298012€5050 – €5775€575
3353014€6000 – €6075€875
4388017€6325 – €6800€930
5430019€6925 – €7225€990
6483021€7550 – €7925€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Conneux bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Conneux bedraagt 3300 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Conneux?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-conneux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Conneux vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk jij zonder problemen een uitstekende installateur in de buurt. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort huis. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Conneux.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Conneux op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Conneux
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Conneux een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!