Chevetogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Chevetogne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker bekijk je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Chevetogne!

zonnepanelen installateur 5590
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode55900
Gasverbruik22.790 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€175,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chevetogne juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Ciney. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ciney bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Chevetogne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan bedraagt het voordeel al snel €559. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Chevetogne fluctueren tussen de €5200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Chevetogne bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3625 – €4325€400
2279012€5200 – €5825€550
3348016€5950 – €6275€825
4409018€6325 – €6825€910
5462019€7075 – €7275€990
6516023€7550 – €7950€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Chevetogne ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chevetogne is 3595 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Chevetogne?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chevetogne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Chevetogne vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind jij in korte tijd een professionele aanbieder in jouw omgeving. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de aard van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Chevetogne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Chevetogne op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Chevetogne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Chevetogne een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!