Salles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Salles? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze pagina check je handige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Salles!

zonnepanelen installateur 6460
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64600
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€162,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Salles februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Chimay. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Chimay kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Salles
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (februari 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Salles liggen tussen om en nabij de €4300 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €760,00 (prijspeil februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Salles is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3525 – €4200€430
2294013€5100 – €5800€600
3340014€6000 – €6050€875
4402018€6325 – €6775€880
5470020€7025 – €7300€1000
6518022€7500 – €8125€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Salles vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Salles bedraagt 3455 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Salles?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-salles

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Salles vergelijken? Door tips van onze adviseurs heb jij in enkele stappen een betrouwbare expert in jouw streek. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Salles.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Salles op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Salles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Salles een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!