L’Ecluse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in L’Ecluse? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Via krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van deze website ontdek je accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in L’Ecluse!

zonnepanelen installateur 1320
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode13200
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€160,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in L’Ecluse juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beauvechain. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Beauvechain zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis L’Ecluse
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4410), dan is jouw winst al gauw €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in L’Ecluse schommelen tussen de €4600 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers betaal je al snel €700,00 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in L’Ecluse is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3525 – €4275€380
2308012€5025 – €5800€550
3344014€5950 – €6125€825
4394018€6325 – €6650€890
5465019€6925 – €7275€980
6503023€7650 – €7975€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck L’Ecluse vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in L’Ecluse bedraagt 3395 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in L’Ecluse?

Voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-l-ecluse

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in L’Ecluse vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een deskundige aanbieder in je woonplaats. Tal van specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in L’Ecluse.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in L’Ecluse op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief L’Ecluse
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in L’Ecluse een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!