Nodebais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nodebais? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je praktische details m.b.t. zonnepanelen kopen in Nodebais!

zonnepanelen installateur 1320
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode13200
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€160,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Nodebais mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beauvechain. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beauvechain is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Nodebais
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4420), dan is jouw winst al gauw €548. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nodebais variëren tussen de €4900 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nodebais kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120308€3550 – €4500€400
2293013€5200 – €5800€525
3343016€6075 – €6250€700
4394017€6325 – €6625€900
5463019€7025 – €7300€1030
6487021€7550 – €8175€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Nodebais vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nodebais is 3400 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nodebais?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nodebais

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nodebais vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb je in enkele stappen een deskundige monteur in je postcodegebied. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Nodebais.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nodebais op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Nodebais
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nodebais een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!