Bree

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bree? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze website vind je veelzijdige informatie over zonnepanelen kopen in Bree!

zonnepanelen installateur 3960
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode39600
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€173,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bree mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Bree. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Bree zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bree
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4470), dan is het belastingvoordeel al gauw €554. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bree komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €692,50 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bree is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3525 – €4300€430
2298012€5275 – €5875€675
3344014€5950 – €6025€825
4391016€6450 – €6600€940
5469020€7050 – €7200€1010
6496021€7425 – €7850€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Bree bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bree is 3425 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Bree?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bree

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bree vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een goede expert in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Bree.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bree op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Bree
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bree een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente