Roux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Roux? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door deze website bekijk jij veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Roux!

zonnepanelen installateur 6044
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60440
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€178,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Roux februari 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Charleroi. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Charleroi zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Roux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4780), dan is het voordeel al snel €593. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Roux variëren tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (tarief februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Roux is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3400 – €4375€380
2295012€5300 – €5650€550
3333015€5975 – €6175€800
4406017€6350 – €6600€920
5432019€6925 – €7200€1000
6482021€7475 – €7925€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Roux check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roux is 3505 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Roux?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roux

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Roux vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind je zonder problemen een professionele aanbieder in de regio. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Roux.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Roux op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Roux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Roux een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!