Mont-Sur-Marchienne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Mont-Sur-Marchienne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze pagina doorzoek je bruikbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Mont-Sur-Marchienne!

zonnepanelen installateur 6032
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60320
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Mont-Sur-Marchienne maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Charleroi. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Charleroi kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Mont-Sur-Marchienne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4730), dan loopt het voordeel al gauw op tot €586. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Mont-Sur-Marchienne zitten vaak tussen de €4500 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (kosten maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mont-Sur-Marchienne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3400 – €4275€390
2275011€5050 – €5775€525
3330016€6025 – €6225€875
4396017€6375 – €6825€900
5457019€7075 – €7200€1000
6491022€7700 – €8150€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Mont-Sur-Marchienne tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-Sur-Marchienne is 3480 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Mont-Sur-Marchienne?

Bij het installeren van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-sur-marchienne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Mont-Sur-Marchienne vergelijken? Met onze stappenplan tref je in korte tijd een goede installateur in de buurt. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Mont-Sur-Marchienne.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont-Sur-Marchienne op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Mont-Sur-Marchienne
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-Sur-Marchienne een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!