Gilly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Gilly? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze website vind je handige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gilly!

zonnepanelen installateur 6060
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60600
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€178,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gilly maart 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Charleroi. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Charleroi zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gilly
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4790), dan pak je al snel €594. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gilly fluctueren tussen de €4700 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €740,00 (prijspeil maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gilly kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3525 – €4375€410
2279012€5050 – €5650€625
3360016€5950 – €6150€800
4414018€6300 – €6650€940
5431019€7025 – €7250€960
6506023€7575 – €7900€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Gilly check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gilly is 3510 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Gilly?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gilly

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gilly vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een deskundige vakman in jouw streek. Verschillende specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Gilly.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gilly op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Gilly
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gilly een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!