Lodelinsart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lodelinsart? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref je actuele gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lodelinsart!

zonnepanelen installateur 6042
 • Structureel lagere energiekost.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60420
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€177,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lodelinsart juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Charleroi. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Charleroi is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lodelinsart
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4760), dan profiteer je al van een korting van zo’n €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lodelinsart variëren tussen de €4800 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €732,50 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Lodelinsart bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3650 – €4250€440
2293012€5250 – €5800€675
3355016€6100 – €6200€825
4402016€6375 – €6775€940
5466020€6900 – €7175€1020
6512021€7600 – €7825€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Lodelinsart lees jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lodelinsart is 3495 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lodelinsart?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lodelinsart

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lodelinsart vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Lodelinsart.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lodelinsart op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Lodelinsart
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lodelinsart een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!