La Glanerie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in La Glanerie? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij veelzijdige adviezen over zonnepanelen kopen in La Glanerie!

zonnepanelen installateur 7611
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteRumes
Postcode76110
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in La Glanerie juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Rumes. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Rumes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis La Glanerie
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4390), dan is het belastingvoordeel al gauw €544. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in La Glanerie liggen tussen de €4600 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €775,00 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in La Glanerie kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3500 – €4250€430
2304013€5175 – €5625€575
3347016€5925 – €6150€725
4402018€6550 – €6825€920
5465019€7000 – €7200€960
6509021€7475 – €8150€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck La Glanerie ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Glanerie bedraagt 3310 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in La Glanerie?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-glanerie

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in La Glanerie vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een deskundige vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het soort huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in La Glanerie.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in La Glanerie op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief La Glanerie
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in La Glanerie een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!