Taintignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Taintignies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Via de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze pagina vind jij veelzijdige raadgeving over zonnepanelen kopen in Taintignies!

zonnepanelen installateur 7618
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteRumes
Postcode76180
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Taintignies juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rumes. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Rumes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Taintignies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4400), dan is jouw winst al gauw €545. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Taintignies liggen tussen om en nabij de €5200 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Taintignies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3475 – €4425€430
2291011€5100 – €5725€650
3351016€6100 – €6100€750
4418017€6375 – €6650€910
5470019€6950 – €7175€1000
6511021€7600 – €8000€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Taintignies zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Taintignies bedraagt 3315 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Taintignies?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-taintignies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Taintignies vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Taintignies.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Taintignies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Taintignies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Taintignies een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!