Ciplet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ciplet? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij bruikbare raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Ciplet!

zonnepanelen installateur 4260
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode42600
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ciplet april 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Braives. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Braives kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ciplet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4970), dan is het belastingvoordeel al gauw €616. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ciplet schommelen tussen de €4400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €720,00 (onkosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ciplet bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3550 – €4325€410
2297013€5150 – €5900€550
3326015€5925 – €6075€750
4385016€6400 – €6700€900
5453019€7000 – €7150€1020
6494023€7600 – €8150€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Ciplet vind je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ciplet bedraagt 3300 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ciplet?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ciplet

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ciplet vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs kies je zonder problemen een professionele monteur in de buurt. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Ciplet.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ciplet op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Ciplet
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ciplet aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!