Avennes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Avennes? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool vind jij accurate details m.b.t. zonnepanelen kopen in Avennes!

zonnepanelen installateur 4260
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode42600
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€172,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Avennes april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Braives. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Braives kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Avennes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4960), dan bedraagt het voordeel al snel €615. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Avennes komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of NLE betaal je al snel €717,50 (onkosten april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Avennes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3625 – €4375€430
2304011€5150 – €5625€550
3345016€5950 – €6200€775
4384017€6350 – €6700€880
5453019€6950 – €7175€1020
6512023€7425 – €8000€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Avennes check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Avennes bedraagt 3595 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Avennes?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-avennes

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Avennes vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Avennes.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Avennes op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Avennes
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Avennes een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!