Cugnon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Cugnon? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker bekijk jij praktische aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Cugnon!

zonnepanelen installateur 6880
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode68800
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€163,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cugnon juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Bertrix. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Bertrix zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Cugnon
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4690), dan pak je al snel €581. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Cugnon liggen tussen de €4000 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Oxxio betaal je al snel €695,00 (kosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Cugnon is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3625 – €4250€380
2300011€5225 – €5900€675
3344015€6050 – €6100€800
4386018€6550 – €6750€940
5464019€7100 – €7275€970
6508022€7500 – €7975€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Cugnon vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cugnon bedraagt 3385 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Cugnon?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cugnon

Populaire merken:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Cugnon vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een betrouwbare installateur in de buurt. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Cugnon.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cugnon op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Cugnon
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Cugnon een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!