Auby-Sur-Semois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Auby-Sur-Semois? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Auby-Sur-Semois!

zonnepanelen installateur 6880
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode68800
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Auby-Sur-Semois december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bertrix. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Bertrix is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Auby-Sur-Semois
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4680), dan is het voordeel al snel €580. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Auby-Sur-Semois komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE betaal je daarvoor zo’n €692,50 (onkosten december 2023). Via goedkope zonnepanelen in Auby-Sur-Semois is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3600 – €4250€380
2296012€5300 – €5825€675
3330015€6100 – €6025€850
4399016€6400 – €6775€940
5459019€7075 – €7300€1020
6494023€7500 – €8125€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Auby-Sur-Semois tref jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Auby-Sur-Semois bedraagt 3380 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Auby-Sur-Semois?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-auby-sur-semois

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Auby-Sur-Semois vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een uitstekende leverancier in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Auby-Sur-Semois.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Auby-Sur-Semois op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Auby-Sur-Semois
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Auby-Sur-Semois een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!