Orgeo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Orgeo? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Op basis van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website tref jij waardevolle adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Orgeo!

zonnepanelen installateur 6880
 • Direct lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode68800
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Orgeo oktober 2023

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bertrix. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Bertrix is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Orgeo
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4710), dan is het voordeel al snel €584. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Orgeo liggen tussen de €5400 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €700,00 (kosten oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Orgeo bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3400 – €4350€440
2278012€5050 – €5875€575
3353016€6000 – €6250€850
4418016€6350 – €6650€930
5438020€6900 – €7300€970
6485021€7675 – €7900€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Orgeo tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Orgeo bedraagt 3395 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Orgeo?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-orgeo

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Orgeo vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw streek. De meeste bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Orgeo.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Orgeo op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Orgeo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Orgeo een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!