Jehonville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Jehonville? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze website doorzoek je samengestelde gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Jehonville!

zonnepanelen installateur 6880
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode68800
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€163,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jehonville september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bertrix. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Bertrix kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Jehonville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4700), dan pak je al snel €583. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Jehonville komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €697,50 (tarieven september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Jehonville kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3625 – €4325€400
2282011€5025 – €5875€575
3357015€6100 – €6225€850
4395017€6475 – €6650€940
5434019€7050 – €7150€1000
6498022€7650 – €7975€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Jehonville bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jehonville is 3390 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Jehonville?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jehonville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Jehonville vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een erkende specialist in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Jehonville.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jehonville op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Jehonville
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jehonville een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!