Assent

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Assent? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website bekijk je actuele tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Assent!

zonnepanelen installateur 3460
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode34600
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€172,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Assent mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bekkevoort. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Bekkevoort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Assent
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4700), dan bedraagt het voordeel al snel €583. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Assent komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor om en nabij 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Assent kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3700 – €4300€440
2272013€5175 – €5750€650
3350016€6100 – €6125€825
4403018€6325 – €6775€900
5454020€7050 – €7200€980
6491023€7575 – €8200€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Assent bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Assent is 3465 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Assent?

Voor het leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-assent

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Assent vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Assent.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Assent op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Assent
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Assent een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!