Bierges

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bierges? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool doorzoek jij bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Bierges!

zonnepanelen installateur 1301
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWavre
Postcode13010
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€159,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bierges mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Wavre. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Wavre zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bierges
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4350), dan profiteer je al van een korting van zo’n €539. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bierges variëren tussen de €5300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €685,00 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bierges bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3575 – €4325€410
2306012€5250 – €5850€600
3337015€6000 – €6125€875
4395018€6375 – €6700€890
5444019€7100 – €7175€1020
6501023€7650 – €7975€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Bierges ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bierges is 3365 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Bierges?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bierges

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bierges vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een deskundige vakspecialist in de buurt. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bierges.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bierges op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bierges
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bierges aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!