Hour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hour? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je actuele informatie over zonnepanelen kopen in Hour!

zonnepanelen installateur 5563
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode55630
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€169,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hour juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Houyet. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Houyet kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hour
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4870), dan loopt het voordeel al gauw op tot €604. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hour variëren tussen de €5100 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hour kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3625 – €4475€380
2271012€5250 – €5600€600
3349015€5950 – €6250€700
4420016€6550 – €6750€930
5449020€6950 – €7250€990
6488021€7600 – €8000€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Hour tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hour is 3400 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hour?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hour

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hour vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een deskundige expert in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Hour.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hour op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hour
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hour een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!