Longvilly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Longvilly? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Longvilly!

zonnepanelen installateur 6600
 • Lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode66000
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Longvilly september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bastogne. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Bastogne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Longvilly
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4910), dan is het voordeel al snel €609. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Longvilly liggen tussen de €5300 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of NLE betaal je al snel €682,50 (prijspeil september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Longvilly kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3425 – €4375€430
2296013€5225 – €5900€675
3358016€6025 – €6100€875
4389018€6325 – €6625€940
5468020€7050 – €7125€1020
6492023€7500 – €7975€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Longvilly tref jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Longvilly is 3345 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Longvilly?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-longvilly

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Longvilly vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een erkende specialist in de buurt. Een aantal monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Longvilly.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Longvilly op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Longvilly
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Longvilly een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!