Houtain-Saint-Siméon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Houtain-Saint-Siméon? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be check je veelzijdige gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Houtain-Saint-Siméon!

zonnepanelen installateur 4682
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode46820
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€177,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Houtain-Saint-Siméon juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Oupeye. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Oupeye zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Houtain-Saint-Siméon
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4340), dan bedraagt het voordeel al snel €538. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Houtain-Saint-Siméon fluctueren tussen de €4300 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Houtain-Saint-Siméon is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3700 – €4500€430
2310011€5000 – €5775€525
3351016€6050 – €6025€725
4405018€6475 – €6850€920
5462020€6975 – €7225€1010
6513022€7475 – €8100€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Houtain-Saint-Siméon zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houtain-Saint-Siméon is 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Houtain-Saint-Siméon?

Voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houtain-saint-simeon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Houtain-Saint-Siméon vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je in korte tijd een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Houtain-Saint-Siméon.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Houtain-Saint-Siméon op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Houtain-Saint-Siméon
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Houtain-Saint-Siméon een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!