Vivegnis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vivegnis? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website lees jij omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vivegnis!

zonnepanelen installateur 4683
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode46830
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€177,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vivegnis maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oupeye. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Oupeye bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Vivegnis
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4350), dan profiteer je al van een korting van zo’n €539. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vivegnis variëren tussen de €4100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en NLE betaal je hiervoor wel €717,50 (prijs maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vivegnis kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3450 – €4375€420
2279013€5100 – €5750€525
3321014€6025 – €6150€800
4401017€6400 – €6675€930
5435020€6950 – €7150€960
6487023€7450 – €7875€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Vivegnis zie je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vivegnis is 3515 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vivegnis?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vivegnis

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vivegnis vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een deskundige expert in je postcodegebied. De meeste specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Vivegnis.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vivegnis op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Vivegnis
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vivegnis een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!